Intrumin nimissä huijaustekstiviestejä ja huijaussivustoja

Liikkeellä on Intrumin nimissä lähettyjä huijaussähköposteja, jotka on suunnattu yrityksille. Viestit ovat sisältäneet kehotuksen ottaa yhteyttä intrumcollectionoy.com tai intrumoy.com -päätteisiin sähköpostiosoitteisiin maksamattomasta laskusta. Kyseisiin sähköpostiviesteihin ei kannata vastata ja viestin voi poistaa aiheettomana. Huomioithan, että huijausviestejä voi tulla myös muunlaisista sähköpostiosoitteista, jotka vaikuttavat samankaltaisilta Intrumin osoitteiden kanssa. Jos epäilet Intrumin nimissä saamaasi tekstiviestiä, sähköpostia tai puhelua huijaukseksi, ota yhteyttä Intrumin asiakaspalveluun. Jos olet antanut huijausviestin yhteydessä henkilötietojasi väärälle taholle tai kirjautunut huijaussivustolle, ilmoita asiasta välittömästi pankillesi ja poliisille.

 

Intrum on hyvän mielen työpaikka

Avoin, osallistava ja turvallinen ilmapiiri työpaikalla tukee henkilöstön mielen hyvinvointia. Intrumille myönnetty Hyvän mielen työpaikka -merkki osoittaa sitoutumista mielenterveyden edistämiseksi työpaikalla monin eri tavoin. Merkin myöntää MIELI Suomen Mielenterveys ry.

Työntekijöiden hyvinvointi ja mielen hyvinvointi ovat asioita, joita Intrumilla halutaan tukea. Avoimen, osallistavan ja turvallisen kulttuurin rakentaminen on osa mielen hyvinvoinnin vahvistamista sekä vastuullista työnantajuutta.

Suomen Intrumilla työntekijöillä on mahdollisuus ja heitä myös kannustetaan hyödyntämään työterveyshuollon työpsykologin palveluja. Tarvittaessa saatavilla on myös lyhytpsykoterapiaa. Lisäksi työntekijöiden käytettävissä ovat Auntien matalan kynnyksen mielen hyvinvoinnin palvelut, joiden avulla voi saada tukea niin työhön kuin yksityiselämänkin haastaviin tilanteisiin.

Intrumilla toimitaan työkyvyn ylläpitoa tukevan varhaisen välittämisen mallin mukaan ja mielen hyvinvointi on huomioitu myös johtamisessa ja esihenkilötyössä. Työntekijöiden työkykyä ylläpitävistä asioista ja ideoista käydään säännöllisesti keskustelua laajennetussa johtoryhmässä ja työsuojelutoimikunnassa. Esihenkilön kanssa käydään säännöllisesti kahdenkeskisiä keskusteluja, joissa jokaisella on mahdollisuus kertoa omaa mieltä askarruttavista asioista. Henkilöstölle ja esihenkilöille on tarjolla luentoja sekä työyhteisön omia vinkkauksia hyvinvoinnista niin töissä kuin vapaalla.

– Työnantajana voimme tehdä paljon henkilöstömme hyvinvoinnin vahvistamiseksi. Muistutamme mielen hyvinvoinnista säännöllisesti sisäisessä viestinnässä ja tuemme positiivisen palautteen jakamista yhteisöissämme. Meistä jokaisella on tärkeä rooli omasta hyvinvoinnistamme ja voimme jokainen myös tukea toisten hyvinvointia. Sen lisäksi, että tarjoamme työnantajana keinoja mielen hyvinvoinnin tueksi, haluamme kannustaa työntekijöitämme myös tukemaan toisiaan. Jokainen voi omalta osaltaan rakentaa kannustavaa ilmapiiriä, jossa osoitetaan kiinnostusta kollegoiden hyvinvointia kohtaan ja jossa tuntuu turvalliselta puhua avoimesti, Suomen Intrumilla työhyvinvoinnista vastaava HR Business Partner Mari Eloniemi painottaa.

Intrumille on myönnetty Hyvän mielen työpaikka -merkki, mikä osoittaa sitoutumista mielenterveyden edistämiseksi työpaikalla monin eri tavoin. Merkin myöntää MIELI Suomen Mielenterveys ry.

Intrumille on myönnetty hyvän mielen työpaikka -merkki kesäkuussa 2024. Intrumilla on ollut merkki myös aiemmin vuosina 2021 ja 2022. Hyvän mielen työpaikka -merkki osoittaa, että työnantaja on sitoutunut edistämään mielenterveyttä työpaikalla eri tavoin. Merkin myöntää MIELI Suomen Mielenterveys ry.

Lue lisää Intrumista työnantajana.